DiEM25 Official Forums

 • 1
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 
postman
Posts: 155
Joined: 22 Mar 2016 08:55

Re: Ιωάννινα | Ioannina

07 Mar 2018 09:05

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25

Θα περίμενε κανείς πως το ΜέΡΑ25 ‘’ως σαρξ εκ της σαρκός’’ του πανευρωπαϊκού «Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» (DiEM25) θα είχε τις ίδιες ελευθεριακές και δημοκρατικές αρχές με το Diem25.
Ωστόσο αν μελετήσει κανείς προσεκτικά το προτεινόμενο καταστατικό και τον κώδικα συντροφικής συμπεριφοράς του ΜέΡΑ25 θα διαπιστώσει πως καταργούνται/περιορίζονται α) η αυτονομία των ομάδων και β) η συμμετοχική δημοκρατία:

Σύμφωνα με τις Οργανωτικές Αρχές Diem25 https://diem25.org/diem25-%CE%BF%CF%81% ... %AD%CF%82/ ''Οι ΑΟ είναι αυτοδιοικούμενες, χωρίς την ανάγκη έγκρισης των δράσεών τους από την Συντονιστική Επιτροπή (κεφ. 5ο , παρ.3)
Αντίθετα σύμφωνα με το προτεινόμενο καταστατικό https://internal.diem25.org/?locale=el
1. Οι ομάδες χρειάζονται έγκριση από την πολιτική γραμματεία για να δημοσιεύσουν ένα βίντεο, μια δράση τους, ακόμα και ένα κείμενο τους. (Κεφ. 4.1 παρ.2)
2. Η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 διατηρεί το δικαίωμα να παύσει για σοβαρό λόγο, που η ίδια θα κρίνει (με ποια κριτήρια άραγε;) κάποιο συντονιστή ομάδας ή εκλεγμένο αντιπρόσωπο. (Κεφ. 4.7 παρ.3 και κώδικας συντροφικής συμπεριφοράς)
3. Η Πολιτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει την αναγνώριση μιας ολόκληρης ομάδας.(Κεφ 4.7 παρ.4 και κώδικας συντροφικής συμπεριφοράς)
4. Οι ομάδες δεν επιτρέπεται να δημιουργούν δημόσιες ιστοσελίδες, ομάδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς την έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας. (Κεφ. 4.8)

Επιπλέον σύμφωνα με τις Οργανωτικές Αρχές του Diem25
''To DiEM25 προσπαθεί να προάγει την συμμετοχική δημοκρατία στην διαμόρφωση των πολιτικών του και στις δράσεις του. Οι πολιτικές σε όλα τα επίπεδα (τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και πανευρωπαϊκό) εγκρίνονται με καθολική ψηφοφορία.''
(κεφ.3, παρ1)
και
''Οι εκλογές της NC θα διεξάγονται χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ψηφοφορίας του DiEM25 και με σεβασμό στον διεθνικό χαρακτήρα του κινήματος. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέλη του DIEM25 θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ως εκλογείς ή υποψήφιοι στην εκλογή οποιασδήποτε NC.'' (κεφ. 6 παρ.5)
Ενώ σύμφωνα με το προτεινόμενο καταστατικό

1. H πολιτική γραμματεία ορίζει απευθείας τα μέλη των περιφερειακών ομάδων ανυπακοής, χωρίς να έχουν δικαίωμα τα μέλη να εκλεγούν και να εκλέξουν. (κεφ. 4.6 παρ.1)
2. Η πρώτη, «Ιδρυτική» Πολιτική Γραμματεία διορίζεται από το Εθνικό Συμβούλιο του DiEM25 Ελλάδα, αντί να εκλεγεί απευθείας από τα μέλη. (κεφ. 5.4 παρ.2)
3. Την ημέρα της ίδρυσης του ΜέΡΑ25, η/ο Γραμματέας διορίζεται από το Εθνικό Συμβούλιο του DiEM25 Ελλάδα, αντί να εκλεγεί από τα μέλη. (κεφ. 5.5 παρ.2)

Αν εγκριθεί από την πλειοψηφία η συγκεντρωτική και μη αμεσοδημοκρατική μετάλλαξη του ΜέΡΑ τότε το τελευταίο θα είναι νόθο παιδί του Diem25

Carpe Diem,
Απόστολος Γωγάκος,Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
 
nikosvako
Posts: 25
Joined: 24 Mar 2016 15:49

Re: Ιωάννινα | Ioannina

12 Mar 2018 13:47

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 07.03.2018 DiEM25Ioannina 1DSC

-ΜΕΛΗ –
Ο Αλέκος Πολύμερος παρουσιάστηκε στη συνάντηση και εντάχθηκε στην ομάδα.

-Προώθηση DiEM25Ioannina 1DSC-
O Αλέκος Πολύμερος πρότεινε τη δημιουργία ιστοσελίδας για την προώθηση της δράσης της ΑΟ και θα αναλάβει τη δημιουργία της.

-ΜέΡΑ25-
Συζήτηση για το καταστατικό του εκλογικού φορέα της κίνησης. Διατυπώθηκαν ανησυχίες για κάποια σημεία του καταστατικού οι οποίες θα αναφερθούν στα μέλη της ΕΕ που θα έρθουν στα Γιάννενα για μια Προσυνδιασκεψιακή συνάντηση ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25. Στο καταστατικό παρουσιάζεται αυξημένος ο έλεγχος των κατά τόπους ομάδων του κόμματος από την Πολιτική Επιτροπή του φορέα. Ο εκλογικός φορέας πρέπει να διατηρήσει τα αμεσοδημοκρατικά στοιχεία και την ελευθερία δράσης του DiEM25. Χρειάζεται έλεγχος αλλά με κάποια όρια που πρέπει να διασαφηνιστούν. Ο έλεγχος πρέπει να διατηρεί τη συνοχή του φορέα, να επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση με βάση τις βασικές αρχές της κίνησης και να περιορίζει την πιθανότητα δημιουργίας συνιστωσών, οι οποίες η εμπειρία έχει δείξει ότι κλωνίζουν τη συνοχή των κομματικών παρατάξεων.
Στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρόν από την ΑΟ Ε οι συντονιστές Βακολίδης Νίκος και Στράτου Σοφία.

-Έρευνα και Εξόρυξη υδρογονανθράκων-
Ο Μάρτιος θα είναι σημαντικός μήνας όσον αφορά το ζήτημα των πετρελαίων. 19-23 Μαρτίου επιμελητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα επισκεφθούν την περιοχή. 24 και 25 Μαρτίου έχουν οργανωθεί δράσεις στο κέντρο της πόλης από την επιτροπή Σώστε την Ήπειρο σε συνεργασία με συλλογικότητες της πόλης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση του κοινού μέσω διανομής φυλλαδίων και εκφώνησης κειμένων. Η ΑΟ θα συμμετέχει σε αυτές τις δράσεις και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20.00, ημέρα του Νερού, στο Θυμωμένο Πορτραίτο θα γίνει ομιλία με θέμα τη διαχείριση των υδάτινών πόρων και σύνδεση του ζητήματος αυτού με το ζήτημα των πετρελαίων.
-Προσφυγικό-
Η ΑΟ αποφάσισε να συλλέξει ρούχα και παπούτσια και να τα προσκομίσει στους υπεύθυνους του καταυλισμού Κατσικά για να διανεμηθούν στους πρόσφυγες
 
nikosvako
Posts: 25
Joined: 24 Mar 2016 15:49

Re: Ιωάννινα | Ioannina

13 Mar 2018 13:48

Τη Δευτέρα 19/03, στις 20.00 στο Θυμωμένο Πορτραίτο, Καποδιστρίου 20, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού, η Αυθόρμητη Ομάδα DiEM25Ioannina 1DSC διοργανώνει εκδήλωση με θέμα " Διαχείριση των υδάτινων πόρων και εξόρυξη υδρογονανθράκων " και ομιλητή, τον Γιάννη Παπαδημητρίου,δικηγόρο και δημοσιογράφο.
Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.
Είναι Δικηγόρος στα Γιάννενα, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του οποίου υπήρξε στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας, και μέλος της Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος.
Έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στα οικολογικά μέτωπα της Ηπείρου, με έμφαση στα κινήματα υπεράσπισης του νερού, του δημόσιου χώρου και των μνημείων (Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, Κίνηση Protect Aoos, Δίκτυο Οικολογικής Δράσης Ιωαννίνων, Σύλλογος Φίλων της Δωδώνης, Επιτροπές Αγώνα για Ξενία, πλατεία Ιωαννίνων κλπ
 • 1
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9